szojakontroll.hu

LiquiFix folyékony szójaoltóanyag

Nébih engedély száma: 04.2/592-1/2018.

A LiquiFix folyékony szójaoltóanyag

A LiquiFix folyékony szójaoltóanyag laboratóriumi körülmények között előállított és stabilizált, szója vetőmag helyszíni / közvetlenül a vetés előtti oltására kifejlesztett készítmény. Az oltóanyagban az infekcióképes (hatékony) Bradyrhizobium japonicum koncentráció 3 milliárd db (CFU) mililiterenként. Ökológiai gazdálkodásban is engedélyezett készítmény.

Dózis

300 ml oltóanyag / 100 kg vetőmag (3 deciliter/100 kg). (Túldozírozás nem okoz problémát, de felesleges!)

Kijuttatás eszköze

Bármilyen kézi permetező. A permetező legyen tiszta. Ne olyan permetezővel végezzük, amellyel korábban baktericid anyagot (pl. réz-tartalmú), készítményt permeteztünk. Korábban már használatban lévő permetező esetében vízzel, majd tejjel, majd újra vízzel öblítsük át a készüléket.

Kijuttatás ideje

A kezelt vetőmagot lehetőleg még a kezelés napján vessük el. (Több napra előre semmiképpen ne kezeljük le a vetőmagot!)

Kezelés módja

A kezelést (permetezést) többféleképpen is megoldhatjuk, eredeti vetőmag csomagolóanyagból a vetőgépbe, átmeneti tartályba (pl. rakodókanál, vagy big-bag, vagy műanyag edény, zsák) töltésekor. Szemenként vető gépek esetén a kezelést sose használjuk a vetőmagszekrényekbe töltés alkalmával, mert ott dugulást okozhat. Erre használjunk valamilyen átmeneti edényzetet. A kezelést követő 5-10 perc után a vetőmag az oltóanyagot teljesen magába szívja, az esetlegesen összetapadt gócok szétesés után már nem állnak újra össze. A kezelés végrehajtásával kapcsolatos video megtekinthető a @szojakontroll.hu facebook oldalon.

Higítás

A készítményt hígítani tilos!

Tárolás

A készítményt bontatlan csomagolásban hűvös, de fagymentes helyen tárolható a csomagoláson található minőség megőrzési ideig. Ha a kezelést meg kell szakítanunk, a felbontott csomagolású készítmény hűtőszekrényben a felbontás idejétől számítva még néhány napig megőrzi a minőségét.

Munkavédelmi előírások

a LiquiFix készítmény nem veszélyes emberre, állatra, növényre, de a kezelést végzők használjanak védőkesztyűt! A készítmény gyermekektől elzárva tartandó!

További információ

+36-30-659-9761, illetve info@szojakontroll.hu

Close Menu